Suomen kattavin pikavippivertailu 2023

Pikavippivertailu on todella tärkeää, koska ainoastaan näin voit varmistaa, että saat Sinulle sopivimman ja edullisimman mahdollisen pikavipin mitä vippimarkkinat tarjoavat 2019 vuonna. Tarjontaa markkinoilla on paljon, joten on syytä käyttää hieman aikaa katsomalla millaisia lainatuotteita tarjolla olisi. Olemme kasanneet taulukkoon tämän hetken huokeimmat pikavippivaihtoehdot – vertaile ja tilaa vippisi parissa minuutissa.

PikavippipaikkaMaksimi lainamääräIkärajaLaina-ajatMaksimi korkoTähdet
Vippi.org60000€20v1-15v50%
5-star
Euroloan5000€18v1kk-2v215%
4-star
Everyday2000€21v1-5kk435%
4-half-star
Ostosraha3000€1-5v20v50%
4-star
Etua.fi35000€18v1-12v12%
4-star
Freedom Rahoitus30000€1-12v18v12%
5-star
Lainasto2000€21v1-12kk435%
3-star
Credit243000€19v1-24kk450%
4-half-star
Vivus.fi600€20v3-30vrk435%
5-star

Taulukossa olevat vippipaikat tarjoavat ensiluokkaisia lainatuotteita ja niistä onkin hyvä aloittaa pikavippivertailu – suurin vertailu on kuitenkin jo tehnyt ja säästät aikaasi roppakaupalla.  

Miten pikavippivertailu suoritetaan?

Erilaisia aioista joihin erityisesti kannattaa kiinnittää huomioita ovat seuraavat seikat:

  • Minkä suuruista rahoitusta olet hakemassa
  • Millaista takaisinmaksuaikaa tarvitset
  • Millaisia lainaehtoja hakijalle asetetaan
  • Millaisia kuluja vipissä on ja kuinka suuri korko on

  Ensin kannattaa siis alkaa karsimaan pikavippipaikkoja lainasumman mukaan. Varsinkin jos olet hakemassa suurempia lainoja, niin monet rahoitusyhtiöt karsiutuvat listastasi heti. Jos lainatarpeesi on pienempi, niin tarjontaa on tosin yhä edelleen todella paljon. Huomaa, että moni rahoitusyhtiö tarjoaa tänä päivänä niin sanottua luottotiliä, jossa asiakas saa käyttöönsä 2000 euron suuruisen luottotilin, josta voi nostaa rahaa käyttöönsä tarpeen mukaan. Toiseksi kannattaa katsoa millainen on mahdollinen takaisinmaksuaikataulu. Jälleen kerran riippuen sinusta ja taloudellisesta tilanteestasi sekä vipin suuruudesta voit karsia pois yrityksiä, joilta ei suunnittelemasi pituista maksuaikaa löydy. Näin saat todennäköisesti jälleen karsittua pois yrityksiä todella laajasta tarjonnasta.

Pikavippivertailu ei vaadi käyttäjältään kuin 5 minuuttia aikaa

Lainaehtoja on monia ja käytännöt vaihtelevat suuresti eri rahoitusyhtiöiden välillä. Voidaan kuitenkin yleistää ainakin osa hakijalle asettavista ehdoista ja ne ovat:

  • Ikärajat ( vaihtetelevat alkaen 18 vuodesta aina 26 vuoteen)
  • Pysyvä osoite Suomessa
  • Pankkitili Suomessa
  • Säännölliset tulot (tulojen suuruus riippuu siitä paljonko lainaa ollaan hakemassa)
  • Nuhteeton maksutausta

Muitakin lainaehtoja voi olla ja moni lainapaikka käsittelee vippihakemukset tapauskohtaisesti. Kannattaa aina ennen hakemuksen jättöä tutustua huolella ehtoihin. Viimeinen asia johon kannattaa perehtyä ovat erilaiset kulut ja korot joita pikavippi aiheuttaa. Yleensä kaikki kulut ovat esitelty selkeästi rahoitusyhtiön sivustoilla ja erilaisilla lainalaskureilla pystyt katsomaan miten paljon vippisi tulee maksamaan riippuen laina-ajasta ja rahoituksen suuruudesta. Kulujen ja korkojen mukaan tosin ei välttämättä kannata karsia vippipaikkoja, koska lainahakemuksen jättö on aina ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis jättää useita hakemuksia ja sitten vastaukset ja lainatarjoukset saatuasi suorittaa viimeisen vertailun ja valita sen Sinulle sopivan pikavipin. Koko vippivertailu prosessi saattaa kuulostaa työläältä, mutta se ei loppujen lopuksi ole sitä ja auttaa sinua takuulla saamaan parhaan pikavipin, edullisilla kuluilla ja sopivalla takaisinmaksuajalla.  

Miksi vippivertailu on niin tärkeä?

Kuten jo aiemmin mainitsimme niin ainoastaan vertailemalla voit varmistaa, että saat parhaa pikavipin. Ethän autoakaan ostaisi ilman että katsoisit tarjontaa läpi. Tee siis aina pikavippivertailu ja harkitse tarkasti mikä on paras tuote sinulle. Kunnollinen vertailu ja kilpailuttaminen on siis aina tehdä huolellisesti ja vaikka siihen aikaa kuluukin niin varmistat sillä edullisen vipin itsellesi. Helpottaaksemme urakkaasi päätimme kuitenkin tehdä pienet esittelyt rahoitusyhtiöistä jotka ovat todella alansa huippua ja joista jokainen tarjoaa varsin hyviä ja kilpailukykyisiä lainoja, luottoja ja pikavippejä.

Vippivertailun rooli on kasvanut 2015 vuonna merkittävästi

Vivus on alansa ehdotonta huippua ja jo todella monta Suomessa ja ympäri maailmaa rahoitusalalla toiminut vippipaikka. Vivus erikoistuu pienempiin pikavippeihin ja tarjontaa on 10 eurosta 2010 euroon. Maksuaikaa on maksimissaan 30 päivää ja rahat saat tilillesi jopa vartissa. Ensilainaajaa hemmotellaan Vivuksella ilmaisella, kuluttomalla vipillä 400 euroon saakka. Lainaajan tulee olla vähintään 20-vuotias. Vivus on pikavippivertailun ehdoton ykkönen. Freedom Rahoitus on erikoistunut suurempiin luottoihin ja lainoihin. Maksuttoman henkilökohtaisen lainaneuvojan kanssa voit sopia kaikista asioista jotka lainaasi liittyvät. Lainaa on tarjolla 500-30000 euroa ja maksuajaksi voit valita jopa 12 vuotta. Lainaa myönnetään ilman vakuuksia kunhan hakija on vähintään 20-vuotias. Everyday on myös pienempiin pikavippeihin erikoistunut yritys, josta kuluttaja voi yhä hakea perinteistä pikavippiä. Rahat saa käyttöönsä nopeasti ja takaisinmaksu hoituu näppärällä osamaksulla tai kuukausierissä. Pikavippiä hakevan tarvitsee olla vähintään 21-vuotias. Credit24 myöntää pikavippiä 250 eurosta 3000 euroon maksimissaan 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Hinnoittelu on selkeä ja edullinen. Rahaa voit siirtää käyttöösi netissä, tekstiviestillä tai mobiilisovelluksella. Credit24 vaatii asiakkailtaan 19 vuoden ikää. Ehdottomasti yksi netin parhaista lainapaikoista. Euroloan on varsin tunnettu ja hyvämaineinen lainapaikka ja on toiminut Suomessa jo vuodesta 2006. Rahoitusta on tarjolla 100-5000 euroa ja ikärajana on 18-vuotta. Euroloan onkin niiä harvoja paikkoja joilla on alhaisin mahdollinen ikäraja. Euroloan myöntää asiakkailleen luottotilin ja siitä tehtyjen nostojen määrää ei ole rajoitettu joten voit ottaa käyttöösi juuri sellaisia summia kuin tarvitset. Etua.fi on tunnettu todella joustavista ja hyvistä lainatuotteista ja pikavippivertailu k18 suosii myös sitä, vaikka se tarjoaakin suurempia luottoja. Voit valita luottotilin, luottokortin tai asuntolainan riippuen tarpeestasi. Etua.fi ikäraja alkaa 18-vuodesta, mutta nousee kun lainasummat ovat suuria. Lainaa voit hakea 1000-35000 euroa. Yhdellä hakemuksella saat aina monia tarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä joista voit valita itsellesi parhaimman. Vakuuksia ei vaadita edes suurien summien kohdalla. Yllä esiteltyjen vippipaikkojen lisäksi löytyy netistä vielä todella paljon luotettavia rahoitusyhtiöitä. Kaikki sivustoltamme löytyvät lainapaikat ovat läpäisseet tiukan seulamme, koska emme halua tuoda esille yhtään epäammattimaista rahoitusyhtiötä.  

Kannattaa myös verrata lainamuotoja keskenään

Perinteinen pikavippi menetti muutama vuosi sitten astuneen lakimuutoksen myöty otettaan ja alaa ovat vallanneet uudet, erilaiset lainatuotteet. Tänä päivänä siis varsinaista pikavippiä ei ole edes tarjolla monestakaan paikkaa, vaan

Vertaa vippien lisäksi myös muut lainatuotteet

rahoitusyhtiöt pyrkivät myöntämään niin sanottuja käyttöluottoja. Käyttöluottoa myönnetään yleisesti 2000 euron verran asiakkaan luottotilille. Luottotili toimii hyvin samanlaisella tavalla kuin luottokortitkin, eli kuluja maksetaan aina vain siitä summasta jonka olet käyttöösi ottanut. Tämä on kuluttajalle sekä hyvä että huono asia. Hyvää siinä on se että rahaa on luottotilillä ja sieltä voi sitä  käyttöön ottaa muutamassa minuutissa, eikä korkoa tarvitse maksaa. Rahaa on siis saatavilla koko ajan ja sen siirto tilille on sekä nopeaa että helppoa. Pikavippivertailu pitää sisällään myös tämän kaltaisia tuotteita. Tämä on myös samaan aikaan negatiivinen asia. Jos lainaajalla on hiemankaan itsekontrolli ongelmia niin rahaa saattaa tulla nostettua käyttöön ylitse alkuperäisen suunnitelman. Tämän lisäksi myös rahan helppo saatavuus, esimerkiksi humalassa lisääntyy.   Suurempia summia hakiessa kannattaa ottaa huomioon myös perinteiset kulutusluotot, jotka vippivertailu pitää myös sisällään. Kulutusluotto soveltuu hakijalle parhaiten yleensä kun on edessä suurempi kerta investointi, jossa tiedetään rahan tarve täysin. Kulutusluotto maksetaan aina kokonaisuudessaan hakijan tilille ja maksetaan pois sovitun suuruisilla kuukausierissä. Kulutusluotto on siis hyvin samanlainen kuin perinteinen pankkilainakin. Erona toki se, että et joudu selittelemään investointisi kohdetta, eikä monesti suurempiinkaan lainoihin ole tarvetta vakuuksille tai yhteishakijalle. Pikavippivertailu 2019 on myös erilainen prosessi tässä. Tämä tosin vaihtelee luotonmyöntäjien välillä, joten tarkasta asia ensin. Vertaile siis aina ensin vippipaikkojen lisäksi lainamuotoja ja valitse se, joka sinulle on sopivin ja edullisin.