Joustoluotolla helpotusta arkeen

Joustoluotto on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suosituimmista lainamudoista netissä. Syitä tähän ei ole vaikea miettiä, koska joustoluotto on lainamuotona varsin edullinen ja kuluttajaystävällinen. Voit itse määritellä oman lainatarpeesi ja sen mukaan nostaa tilille muutamassa minuutissa juuri tarvittavan summan rahaa. Korkoa et koskaan maksa muusta kuin tilille käyttöön otetusta summasta. Vertaa ja hae joustoluotto heti tilille muutamalla napin painalluksella.

LuotonmyöntäjäIkärajaLuottosummatLaina-ajatMaksimi korko %Arvosana
Joustoluottoja.fi18v100 – 50000€1kk – 15v15%
Joustoluottoja.fi 5 tähteä
Etua.fi18v1000 – 35000€1 – 12v12%
4-star
Kulutusluottoa2418v50 – 60000€1v – 10v5%
Kulutusluottoa24.fi myöntää joustoluottoa heti tilille
Freedom Rahoitus18v500 – 35000€1 – 12v12%
5-star
Nopsalaina22v2000 – 20000€6 – 120kk23%
3-star
Halino22v1000 – 6000€1 – 5v31%
4-half-star
Euroloan18v100 – 5000€1kk- 2v215%
4-star
Credit2419v250 – 3000€1 – 24kk450%
4-half-star
Ostosraha20v400 – 3000€1 – 5v50%
4-star
Euro2421v1000 – 2000€Min 20%164%
4-star
Lainasto21v100 – 2000€1 – 12kk435%
3-star
Everyday21v20 – 2000€1 – 5kk435%
4-half-star
Vivus.fi20v100 – 2010€3 – 30vrk435%
5-star

Taulukossa mainitut rahoitusyhtiöt tarjoavat jokainen hieman erilaisia joustoluottoja ja voit niistä helposti aloittaa tarjonnan kartoittamisen.  

Miksi ottaisin joustoluottoa ja saanko sitä heti tilille?

Joustoluotto on varsin hyvä rahoitusvaihtoehto sellaiseen tilanteeseen, jossa et ole täysin varma kuinka paljon lainarahaa tulet tarvitsemaan. Voit avata esimerkiksi 2000 euron luottotilin ja nostaa sieltä ensin vaikkapa 500 euroa tilille. Maksat silloin korkoa ainoastaan 500 euron lainan mukaan ja loput 1500 euroa pysyvät korkovapaina odottamassa mahdollista tilille nostoa. Toinen varsin hyvä puoli on se että luottotililtä voit rahaa nostaa milloin tahansa. Noston voi suorittaa yleensä netissä tai tekstiviestillä ja raha siirtyy tilillesi muutamissa minuuteissa. Käytännössä joustoluottotili siis toimii hyvin samallatavalla kuin luottokorttikin. Joustoluottotili tuo mukanaan myös suuremman vastuun luotonottajalle kuin kertaluontoiset lainat tai pikavipit. Kun lainaraha on koko saatavillasi ja voit sen milloin tahansa nostaa käyttöön, niin saattaa se aiheuttaa turhaa kiusausta ottaa joustoluottoa tarkoituksiin joihin et ole varautunut ja joihin ei välttämättä ole viisasta rahaa lainata.

Joustoluottoa sopii vertailla muihin lainatuotteisiin

Turhan paljon luottoa tilille nostettuna luonnollisesti aiheuttaa myös sen, että kuukausierät nousevat ja lainan kokonaiskustannukset ja korot nousevat. Joustoluotto heti onnistuu useamman eri firman toimesta – esimerkiksi Vivus, Credit24 ja Ostosraha siirtävät rahat käyttöön jopa 15 minuutissa.  

Millaisia joustoluottosummia voin hakea ja kuinka pitkällä maksuajalla?

Sekä maksimi luottosummat että laina-ajat vaihtelevat tapauskohtaisesti. Keskimääräinen luottotili on maksimisummaltaan 2000 euroa, mutta markkinoilta löytyy kuitenkin huomattavasti suurempiakin vaihtoehtoja. Isot joustoluotot vaativatkin sitten hakijaltaan monesti takaajaa tai isompia kuukausittaisia työ- tai eläketuloja. Jos taustasi ovat kunnossa niin voit netin kautta saada jopa kymmenientuhansien eurojen luottoja. Maksuajat niin ikään vaihtelevat suuresti. Monesti luottojen maksut vaihtelevat muutamista kuukausista useampiin vuosiin ja jatkuvat jopa 12 vuoteen asti. Kannattaa aina muistaa kuitenkin se, että vaikka pieni kuukausierä pitkällä maksuajalla näyttää houkuttelevalta niin on se liki poikkeuksetta myös aina lyhyempää laina-aikaa kalliimpi vaihtoehto. Onkin siis kulujen kannalta todella tärkeää mitoittaa laina-aika sellaiseksi että se ei aiheuta turhia ongelmia, mutta niin että luottosi kulut pysyvät mahdollisimman alhaisina.  

Miten valitsen joustoluottopaikan?

Joustoluottoa tarjoaa todella moni rahoitusyhtiö ja valinnanvaraa on siis todella paljon. Voit aloittaa helpoiten prosessin katsomalla artikkelin alussa olevan taulukos tietoja tai sitten voit lähteä tutkimaan muita sivustollamme esiteltyjä luotonmyöntäjiä. Ensimmäinen askel sopivan luottopaikan hakijalta on se että määrittelee itse, kuinka paljon on rahaa tarvitsemassa ja minkä suuruisen luottotilin haluaa. Tällöin on helppoa karsia pois ne, jotka eivät sopivan kokoisia tuotteita tarjoa. Yleisimpiä luottotilejä ovat 2000 euroon saakka olevat ja näitä markkinoilta löytyy todella paljon. Jos olet suurempaa summaa etsimässä niin urakkasi pienenee paljon. Toinen tärkeä vaihe on varmistaa että itse lainaajana täyttää kaikki luotonmyöntäjän asettamat ehdot. Yksi kriittisimpiä ehtoja on hakijan ikä. Jos olet alle 25-vuotias niin kannattaa aloittaa tarkastelemaan mahdollisia ikärajoituksia. Osa rahoitusyhtiöstä käyttää lain puitteissa olevaa minimi ikärajaa eli 18 vuotta, mutta yllättävän monilla on käytössään korkeampiakin rajoja. Ikärajan lisäksi kannattaa myös katsoa millaisia tulotietoja sinun tarvitsee esittää saadaksesi luottoa. Yleensä tulorajat nousevat sen mukaan kuinka paljon luottoa olet hakemassa. On myös muutamia rajoituksia jotka ovat käytössä käytännössä jokaisella rahoitusyhtiöllä ja näitä ovat:

  • Nuhteeton maksutausta, eli maksuhäiriömerkintää ei saa olla
  • Hakijan tulee asua pysyvästi Suomessa
    Joustoluottopaikat vertailussa 2015 vuonna
  • Hakijan tulee olla Suomenkansalainen tai asua Suomessa oleskeluluvan kanssa
  • Suomalainen pankkitili, puhelinliittymä sekä verkkopankkitunnuksin

 

Mihin tarkoitukseen voin luottoa netistä hakea?

Monesti jos olet hakemassa pankin joustoluottoa, niin tämä ei päde vaan rahoitustarve arvioidaan ja sitten päätetään saatko luottoa vai et. Netistä taasen voit rahoitusta hakea mihin tahansa tarkoitukseen eikä sinun tarvitse selitellä syitä luotonhakuun. Tämä on kuluttajan kannalta tietenkin mukava asia, mutta jälleen kerran tuo mukanaan vastuun. Kun kukaan muu ei arvioi rahan lainaamisen kannattavuutta jää se hakijan harteille. Monia hyviä syitä kuitenkin on ja varsinkin jos tiedät että pystyt hoitamaan kuukausilyhennykset ajallaan ilman ongelmia niin luottoa voi hakea hyvillä mielin vaikkapa remonttiin, lomamatkaan tai ihan vain hetkelliseksi taloudelliseksi avuksi. On kuitenkin olemassa erinäisiä syitä milloin joustoluottoa ei kannata hakea ja varsinkin jos on olemassa vaara että taloudellinen tilanteesi tulee lähiaikoina muuttumaan suuresti niin luotonhaku saattaa johtaa maksuvaikeuksiin. Tällaisia taloudellista tilannetta horjuttavia asioita voi olla vaikkapa äkillinen vakavampi sairastuminen, työttömäksi jäänti tai jokin muu vastaava seikka. Miten sitten toimia jos kuitenkin on tullut otettua hieman varomattomasti luottoa tai jos jonkin yllättävän käänteen takia et joustoluottoasi pystykkään sovitusti lyhentämään? Ensimmäiseksi ota aina yhteys luotonmyöntäjään ja selvitä voisitko sopia uuden maksuaikataulun. Tämä onnistuu miltei joka kerta. Voit myös monesti jättää maksut rästiin joltain kuukaudelta jos ongelma on väliaikainen. Kun tilanne on riistäytynyt käsistä siinä määrin ettet pysty sopimaan uutta aikataulua ja tarvitset muuten apua velkoihisi niin ota yhteys kuntasi velkaneuvontaan.  

Milloin joustoluotto on oikea ratkaisu?

Joustoluotto heti tilille lainayrityksen kautta ilman vakuuksia

Kuten jo aiemmin mainitsimme niin joustoluotto on varsin hyvä ratkaisu silloin kun et ole aivan varma kuinka paljon lainarahoitusta tulet tarvitsemaan. Voit ottaa hieman suuremman luoton ja sieltä sitten nostaa parissa minuutissa tarvittavan summan ja loput jättää luottotilille jos vaikka muuta tarvetta lainalle syntyy. Toinen yleinen syy joustoluoton hakuun on taloudellinen epävarma tilanne. Et ole ihan varma onko kuun lopulla riittävästi tilillä rahaa joten voit pitää luottotililä hätävarana. Jos alkaa näyttää siltä että laskut tai muut kulut alkavat painamaan niin luottotililtä voit ottaa käyttöön sen verran kuin tarvitset. Kun tilanteesi tasapainottuu niin voit maksaa luottosi pois. Jo pelkkä tieto siitä, että luottotililtä voit rahaa tarvittaessa nostaa helpottamaan arkea laskee stressiä. Useasti joustoluotoissa voit myös maksaa lyhennyksiäsi osamaksu muodossa jolloin sinun ei tarvitse aina lyhentää velkaa niin paljon kuin tasalyhennyssopimuksissa. Tämäkin auttaa suuresti jos taloudessasi on hieman epävarmuutta.